Var annandagsväder

Jaha, det var dom par soliga dagarna, det gick fort åt andra hållet igen, men vi passade i alla fall på att njuta, i förgår var vi ute och köra hoj, jag övningskörde hela vägen till Stenestad och hem igen, jag tycker väl att det gick bra, men jag känner mig fortfarande inte helt säker eller stadig.... men det är väl därför man ska öva.
I går kom vi på att vi skulle köra en runda till Tykarpsgrottan, det är 10 år sen jag senast var där och har ofta sagt att jag gärna skulle vilja dit igen, nu blev det äntligen av o ja så..... Grottan stängdes förre året, det var varken café eller butik eller annat kvar längre, jaha ja o Calle som aldrig har varit där innan....
Vi körde in till Hässleholm city och satte oss på en uteservering för lite god mat, och gott var det, fläskfilé med råstekta potatis och kantarellsås "och massor hela kantareller var det i" så gott så gott. Efter maten tog vi turen inom den gamla militärförläggningen, där Calle låg i lumpen Petvå tror jag den hette, det var rätt kul att se hela området och för Calle väckte det nog en del minnen, han har inte varit där sens den gången för 30 år sen och i dag är det industriområde, baracken som Calle hörde till och där han lagade korv stroganoff till en massa människor var revet men resten av byggnaderna var kvar.
En glass avnjöts sedan på Gröningen i HGB och sen en kopp kaffe hos Cajsa i Bårslöv
Så gick den dagen.... O vad skönt att kunde köra nercabbad och bara njuta vädret och turen.

Här under kommer en ny uppdatering av vår To-Do lista
                                                                                  
Renovera gamla rummet                                  V
Sova länge                                                      V
Köpa ny bil
Sola
Rengöra kylen                                                 V
Bygga växthus
Övningsköra Hoj                                              V
Gå på Hbg festivalen
Bada
Röja lite mer här runtom                                  V                          
Klippa gräset (Helst en gång i veckan)
Köpa Hoj                                                         V  Yeahhhh "Nu ska det bara bli väder till att köra oxå"
Avfrosta Frysen                                                V
Vila                                                                 V
Äta glass
Åka till Tydingesjön ( Måste vara en torsdag)
Sy och lägga upp mina jeans/byxor                   V
Fotografera Blocket material
Lägga in grejor på Blocket
Fixa trädgården
Åka Hoj                                                           V
Köpa Lagerhyllor till källaren
Åka till Lödde (Tisdag)
Hantverksmässa/Bilutställning Båstad
Blogga                                                             V
Köra till Röstånga Marknad                                V
Njuta av semestern                                           V
Tvätta bilerna
Knuthenborg Park                                             V


Jag kom först....

Hej hej, nu är det altså jag som kom först och greppade pennan.... Det är jag som är Bamse-Bengt, och är adopterat av familjen Hofer/Håkansson, jag tänkte berätta lite om hur det är att vara en liten kise i denna familjen.
Jag har nu bott hoss familjen i 1½ vecka och här trivs jag väl rätt så bra tror jag, dom är ju en aning konstiga dom där jättarna som kallar sig för min Husse och Matte "vad nu detta kan betyda" nå men allt i allt är jag ganska nöjd med denna första tiden, jag busar och kelar "det sista har jag vant mig till rätt fort och det är ganska skönt" och går på låda MEEEN så har vi besök av ett monster ibland, ja ni läste rätt, en stor grå sak som inte alls är rolig, när Husse och Matte kommer in efter att ha varit ute, är dom så tröga att dom inte fattar att dom faktiskt får stänga dörren i en fart, till och med händer det att dom där "människorna" står och kallar vid den öppna dörren för att få med monstret  in, och sen blir det en massa morrande och fräsande på mig "jag fattar inget av det hela, o inte heller kan jag fatta varför den där grå monsterlika saken inte tycker om när jag hoppar på hon, här om dagen var det extra mycket kiv och väsen, monstret la sig i hallen o släppte inte förbi mig "jag tror till o med att Husse o Matte var rädda att gå förbi" jaha och jag som skulle besöka den stora blå lådan.... efter ett par försök att skrämma monstret fick det bli reträtt för min del, jag vände till höger och upp för trappen i stället och ja minsann där var den där räddningen, en stor blomkruka i hörnet, det gick så bra så, jag fick gjort mitt, men inte helt luktfritt och detta gjorde att den där jätte till Matte kom på mig och ack och ve, hon drog mig i nackskinnet och sa FYYYYYEEHHHHH, sen satte hon mig på min låda och sa jag var duktig när jag kissade. "Hur vill hon egentligen ha det den där människan? och kan någon berätta för mig vad FYYYYYEEHHHHH betyder?
Nå men i det stora hela är det inte så dumt att vara katt här, jag får ju sova i sängen "om altså inte dom där tu ligger och sparkar så man tror man är en fotboll" I dag har jag varit ensam hemma hela eftermiddagen och duktig har jag varit, jag låg inte och sov på matbordet när dom kom hem, och jag har inte heller vält och tagit sönder några ljusstakar i dag, och sen blev jag belönad av dom, han, den där kämpe av dom som kallas Husse, han hade köpt världens roligaste grej "tror han själv" ett sätt dansande löständer, hmmmm nu kan jag bara undra.....
Nej nu får jag nog sluta, för jag brukar att bli jagat bort härifrån, tycker annars det är jätteroligt att valsa på tastaturen när Matte sitter vi datorn så innan hon kommer och säger FYYYYYEEHHHHH så säger jag hej-då och tack för denna gången.
/Bamse-Bengt

Det finns inga ord...

Nej det finns verkligen inga ord som kan trösta eller göra livet lättare för vårt grannland...
Här sitter man och kanske tycker man att allt är grått o trist, det är marknad och regnet siler ner, MEN HALLÅ!!! Jag hade ju en bra dag i går och i förgår, jag har alla mina nära och kära i livet och inte långt från mig, visst borde vi tänka en extra gång innan vi klagar över små alldagliga saker?
Nu tänker jag låta mitt ljus brinna här på bloggen i 3 dagar och skickar en tanke till Norge och alla drabbade.


RSS 2.0