Året som gack

Nu har den kommen... denna årets sista dag, jag tänkte titta tillbaka lite på det år som har gått på gott och på ont.

Året började si sådär, men värst var nog tidigt i våras där jag insåg att jag inte kunde vänta längre med att berätta för barn och svärbarn om min kamp mot cancern, den dagen gick jag hela förmiddagen och bara intalade mig själv att nu skulle jag inte gråta, när jag berättade (Och såklart sprutade tårerna ur ögonen på mig) jag ville ju inte göra dom rädda.... Massor av mackor breddes och dukades fram och kommentarerna var många till varför jag plötsligt hadde inviterat alla utanför märkesdag, bäst var dock Ronnis kommentar om att jag hadde vunnit på lotto och tänkte dela med mig...Det hadde jag gjort om det var tillfället :-)
Maj-Britt min kära skolkamrat från grundskolan, frågade om jag ville hänga med en vecka till Turkiet den 15 maj, och gissa om jag hade problem med att bestämma mig? Noooot... Klart jag skulle med och gissa om dom två månaderna, innan vi skulle iväg, var långa som år?
Eva och Ina hälsade på ett par dagar innan jag  reste till Turkiet, Fajitas och gott rödvin stod på menyn och jag säger bara... aj mina skrattmuskler jag tror verkligen aldrig jag har haft så rolig en kväll med tjejerna, och gissa hur mitt huvud hade det dagen efter? för enligt dom där två supernyktra människorna då var det jag ensam som tömde 1½ flaska gajolshot eller hur var det nu med det?
Äntligen blev det dags för resan och en helt otroligt trevlig vecka blev det, ni har väl tittat på bilderna i bilddagboken?
Maj var en händelserik månad och avslutades med Ängelholmsrundan och Matrundan tillsamman med vulcanerna, Eva och jag körde med min bil upp till stugan nära Stenestad, där vi möttes upp med alla glada vulcanfolk, en trevlig dag och afton blev det, och ja.... jag var dålig dagen efter, om det var spriten eller cellgifterna våger jag nog inte gissa om men jag tror nu på en god blanding, Härligt Eva-gumman att du kunde köra bilen hem dagen efter :-)
Sen kom juni och kvällerna kändes en aning roligere då man hade någon att prata med via datorn, min födelsesdag (själva dagen) förlöb lugnt och jag berättade inte att jag faktisk fyllde år, då jag satt och "pratade" med den som senare skulle bli min sambo (vem kunde veta det då?)
Födelsedagen med stort F firades lördagen efter, alla barn och barnbarn och Eva kom och åt och drack, En spritny microvågsugn fick jag av barnen min enda önskan i år och såklart micropopcornen som jag inte fick:-))
dag blev till kväll, och Eva och jag fortsartte fira men denna gången tillsammans med Maria och Gunilla, vilken kväll altså... Den slutade med hamburgare på MAX tillsammans med Ronny efter dans på Grands och en drink på Charles Dickens, nattbussen tog mig hem, men det var på ett hängande hår att jag hann.
Midsommar, hos Betty blev en trevlig men kort kväll för min del, jag var inne i en period där jag inte mådde allt för bra, men en trevlig stund blev det...
Semester... Ja efter midsommar var det dags för semester för min del, 3 långa veckor skulle det bli, men efter vår "lilla" omorganisation på jobbet, var jag tvungen att åka till Köpenhamn vissa dagar ändå, sommaren visade sig verkligen från sin bästa sida, sol och bad stod på menyn nästan varje dag och en runda längs stranden varenda kväll var med till att hålla mitt lyxpaket i trim.
Juli månad kom och allting speedades upp... Alice döptes och Calle och jag träffades nästan varje dag, den stackarn fick gå upp 05.00 på morgonen på sin semester, efter att jag börjat jobba (det får jag fortfarande höra för:-))
Augusti inleddes med Hovturnen i Stenestad, en fantastik fin kväll, som ni säkert redan har läst om förinnan... Jag bestämde mig även för att ta emot Calles erbjudande om att flytta hem till han (huset på Råå skulle renoveras) efter att ha sökt och faktiskt också fått lägenhet (som jag tackade nej till) Det har jag inte ångrat.
Slutet av Augusti och början av September gick mestadels till cellgiftsbehandlinger, innan min operation 13/9 tack och lov för att jag kunde klara att jobba så mycket som jag gjorde trots allt.
Oktober, ja då var det Calles 50 års dag som tillbringades i Köpenhamn, Bettys 26 års dag och Samuels 9 års dag.
November bjöd på julmarknad i Stenestad, där jag upprepade gamla traditioner vid att stå och baka æbleskiver, det var kul att vara med där igen, omän kallt :-))
December och jul.... julen har gått lugnt och stilla bortsett från ett missöde med läkage under nya golvet i köket (det var inte det minsta roligt) en ny vägg i köket är på plats och nästa påbörjat och nu är jag altså kommen till dagen i dag Nyärsafton 2010, tänk vilket år... allt detta som skrivet står paralellt med massor av skratt och många tårar men visst vill man väl se det goda fram för det onda? 2010 var ett gott år :-))

Här till slut vill jag önska alla mina läsare (några fler än dom som kommenterar:-))) ett riktigt gott nytt år

RSS 2.0