Inför....

Kalaset i lördags bakade jag lite.... Det blev till Cupcakes, Minirabarberpajer, Kolabröd och Drömmar.
Här kommer receptet på Minipajerna.

Ca. 12 st.

En färdigköpt mördegspajbotten
minifolieformar
ca. 750 g rabarber i små tunna bitar
2 msk strösocker

Gör så här


Stick med ett passande glas ut runda kakor ur pajbottnen, som lätt kan klä folieformarna.
fyll på med rabarber och strö över socker
grädda ca 10 min vid 200 grader

Italiensk Maräng

Ingredienser

300 300 g strösocker
100 100 g vatten
150 150 g äggvita
30 30 g strösocker

 

Gör så här

1. Koka upp den första mängden socker med vattnet till 120-125-grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall. När marängen är kall används den till fruktmousser. Den går även att frysa om man vill ha den vid ett senare tillfälle.

Spritsa på pajerna och bränn sedan med gasolbrännare (en sån man användar till Brullépudding oxå)


 


Betina
2011-06-15 @ 08:35:57

Dom var himla mumsiga!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0